Nye stjerner født – spillekveld 6

      Ingen kommentarer til Nye stjerner født – spillekveld 6

Vi har flere nye spillere som har kommet inn i 2024 og mange av de blomstrer godt spillemessig og ikke minst bidrar de sammen med gamle travere til å beholde et flott miljø med gode kvelder.

Gruppe A

Kampen mellom Leon og Eirik fra Modum var sort sin debut i klubbturnering på Konnerud. Han kom heldig unna med en remis mot Leon som overså bondevinst og kvalitet i trekk 31. I stedet ble de raskt enige om at remis fikk holde. Kanskje et tegn på at Leon trenger mer spilletrening før vi skal ut i 1. divisjon i Østlandsserien.

Ungdomsoppgjøret i gruppen mellom Aidas og Villum var jevnt lenge, men et par unøyaktige trekk fra Villum gav hvitseier med en presisjon på 99%. Imponerende.

Anders mot Jan ble kveldens lengste parti. Det kunne like gjerne blitt det nest korteste etter åpningen til Anders hvor Jan hadde store fordeler, gikk i 0, før han hentet seg inn og gav bort alt til Anders. Han syntes kanskje synd på Jan og gav bort den fordelen han fikk og med en presisjon på 80 og 78 håper vi overføringen sviktet, Håvard la inn et gammel Formann-parti og alt er glemt om ei uke.

Siste parti i gruppen denne kvelden ble spilt mellom Elias og Svein Erik. Her fikk hvit et godt spill frem til trekk 24. så gikk det sakte, men sikkert nedover for lovende. Dog bød muligheten seg etter Mr. Kongsberg sitt naturlige angrepstrekk 36. … Thc8 men siden hvit da ikke spilte 37. Sf4, men Df3 var nok håpet i praksis ute og remisen for langt borte.

Gruppe B

Dagens korteste parti ble spilt her. Artem – Anders

Marcus var aldri truet  med hvit mot Andreas. Fordelen økte jevnt og trutt og til slutt tilbød Andreas en gaffel som Marcus tok imot og kvelden var reddet og selvtilliten gjenoppbygd etter Liverpool – Nottingham 0-1.

Gruppe C

Roger – Øivind ble to gamle menn som knapt beveget seg utenfor remisgrensen. Ikke engang analysen fikk de riktig så poengdeling var nok en gang faktum mellom de to hyggelige herrer.

Nåkkve – Bastian ble et spennende parti. Bastian jaget fordel, men med mange brikker på brettet var veien videre ikke alltid lett å finne. Nåkkve fikk plutselig en mulighet til å holde tabelltoppen etter Bastian sitt 29. … e5. Men det naturstridige dronningoffer kom ikke og da kunne Bastian ta sin første seier av flere på Konnerud.

Et nytt bekjentskap i gruppe C er Ismael fra Holmestrand. En hyggelig ung gutt som ønsker utfordringer og etter å ha vunnet Konrad-parti mot Øivind sist var det klart for debut mot Remzi. Mulig de var preget etter å ha varmet opp med lyn for det gikk unna. Remzi fikk opp en god fordel, men overså en matt i to og etter å ha bukket litt mer takket han for seg i kveld. Ismael kunne fortsette å hygge seg med lynsjakk på bakrommet mot andre unge som vant tidlig.

Gruppe D

Et voldsomt kampparti ble utkjempet mellom Steffen og Tadesse. Hvit gikk ut i hundre og fikk en god fordel, men et tårn som løp et par ruter for kort i trekk 16 snudde hele partiet. Tadesse fikk da vist sine gode egenskaper som sjakkspiller og førte partiet inn til sin tredje seier i sin debut-sesong.

Viktor – Robert ble også et parti hvor gode muligheter ble skusla bort. Her gjorde de det en gang hver. Viktor ledet godt, men ville ikke bytte dronninger, og da kunne Robert overta. Dessverre klarte han ikke følge trenden fra starten av høsten og gav det tilbake slik at Viktor fikk hele poenget med hjem.

Ken Roger – Abdulrahman hadde hvit i 17 trekk, så fikk sort en fordel han ikke gav fra seg etter å ha fått en offiser. Denne beholdt Abdulrahman og kunne smile hele veien hjem.

Sam – Ole Petter fulgte kveldens mal med å la fordelen gå frem og tilbake. Ole Petter spilte godt lenge før det ble lik stilling og Sam fikk overta styringen noen trekk. Dog når matt i tre skulle gi poeng levde tårnet sitt eget liv og bestemte seg for å plasseres i en diagonal som var opptatt med sort sin løpet og dermed ble det mørkt også i kveld.

 

Line sørger for god servering, Håvard for rask og sikker offentliggjøring av partier og alle som er i klubben for god stemning.

TS samarbeider ikke helt med oss siden vi har spilt partier fra ulike runder, men dersom du ser på et parti fra din gruppe og går inn i menyen under brettet finner du alle partier som Aure sr. har lagt ut.