36 spillere på spillekveld 2 – 21. august

      Kommentarer er skrudd av for 36 spillere på spillekveld 2 – 21. august

36 spillere kjempet denne onsdagen om poengene og det ble kjempet hardt i alle grupper.

Gruppe A

Villum startet godt og holdt presset mot Dmitry. Dette holdt til trekk 26 hvor det jevnet seg litt mer ut og sort fikk et lite pluss. Trekk 42. Tg2 var en ikke riktig vurdering av Villum, men Dmitry gikk unna med tårnet i stedet for å slå og da ble det ikke flere sjanser og det endte remis.

TournamentService Game Viewer

Jan mot Leon ble en morsom kamp for hvit. 98% vitner om en spiller med oversikt og selvtillit. Småfeil ble straffet hele veien og til slutt ble forsvaret umulig å holde.

Aidas mot Steinar var siste avviklete parti i gruppen denne kvelden. Aidas fikk opp en stor fordel, men valgte gjorde to feil som gav Steinar mulighet til å ta poeng. Dessverre for han dekket han ikke opp a-bonden som fosset frem etter hvert og Aidas kunne stable et helpoeng til i samlingen fra Konnerud Tempo. Et parti å kikke på og kunne vært en puzzle verdig.

TournamentService Game Viewer

 

Gruppe B

Partiet Dag – Thorgrim bød på noe så sjelden som patt. Etter 15. c5 ble det en lang kveld for en lang mann, men fra matt i syv til 0.0 på analysen ble 75. .. Kh3 det avgjørende feiltrinnet. Igjen viser det seg at det finnes feil å gå i hele veien. Sterkt spill av Thorgrim og mange hadde tatt en tidlig kveld lenge før.

Artem hadde god flyt denne kvelden med hvite brikker mot André. Litt hjelp fikk han av noen fingerfeil, men hadde god kontroll hele veien og selvtilliten vokser.

Partiet Anders – Andreas gav lik utvikling som det forrige. Hvit går godt ut av blokkene og etter litt skjønnhetsfeil fra begge går fordelen til skyene og hvit vinner greit.

Det tredje avgjorte partiet gikk mellom Vidar og John Christian. Igjen gjør sort en rask og dårlig manøver og de hvite brikker presser seg frem og helt inn til matt denne gang.

 

Gruppe C

Denne gruppen bød på seks avgjorte partier. Bastian har sin første turnering i klubben vår og spilte hvit mot Elliot som var tilbake etter et lite opphold. Bastian med hvit gikk hardt ut fra start og fikk tidlig opp en god stilling. Elliot har ikke glemt forsvarsspill og etter å ha motstått to angrep kom kontringen og en flott seier.

Roger – Aleksander ble dagens korteste parti. Etter 20 trekk ble dronning kapret og Aleksander gav opp.

Øivind mot Tore ble et jojo parti hvor Tore to ganger var godt inne i partiet, men dessverre slapp opp igjen og Øivind kunne innkassere helpoeng.

Erik – Mats ble også et langt og hardt parti. Erik ledet godt, men 25. Th1 endret analysen fra +4,3 til -5 og kan vel karakteriseres som en bukk. Et dårlig trekk holder iblant til å snu alt og herfra så Mats seg nesten ikke tilbake uten 27.. Tde7 som gav Erik en mulighet som dessverre for han ikke ble utnyttet.

Remzi – Bjørn Stian ble et langt parti mot kveld. Bjørn Stian var hele tiden i føringen med sort, men valgte noen omveier, men gode og sikre trekk. En god og viktig seier som forhåpentlig gir selvtilliten et lite boost igjen utover høsten.

Nåkkve – Håvard ble spilt i den mørkeste delen og kanskje var det det som gjorde at Håvard gjorde et par misser som gav Nåkkve en seier til slutt. Lenge et jevnt parti hvor de to første minustrekkene til turneringsleder ikke ble utnyttet, men nå offiser ville ryke rakte Håvard frem labben.

C-gruppen ser ut til å bli veldig jevn i år hvor alle kan slå alle. Det er enkle tabber som hvem som helst gjør og ingen partier er avgjort på forhånd.

D-gruppen

Fem partier ble avgjort denne kvelden.

Ken Roger – Sam ble farget av 10.. Sh6. Denne utnyttet Ken Roger og presset gjennom hele kvelden og førte partiet inn til seier.

Hanna – Bjørn var også et parti hvor fordelen svingte underveis. Til slutt hadde Bjørn en offiser mer og førte inn til seier. Vel verd en kikk for lærdom for oss i de nedre grupper.

TournamentService Game Viewer

Viktor – Joachim fulgte samme mønster, og også her var det sort som gikk seirende ut etter at fordeler ble gitt og ikke tatt imot, men til slutt ble overvekten for stor.

Ole Petter – Tor Jan ble litt det samme. Ole Petter hadde stor fordel, men 21. Tfd1 og 22. Df6 var et stykke ned på anbefalt trekk lista, og ville gitt Tor Jan en vei tilbake i partiet. Disse ble ikke utnyttet og Ole Petter sikret seg sitt første helpoeng på Konnerud.

Abdulrahman – Robert ble også avgjort parti. Robert har tidligere spilt opp mange gode stillinger, men slitt med scoringen. Denne høsten har startet godt og det andre poenget ble sikret her. Et farlig tilbakespill med 39.. Df5 ble ikke fanget opp og etterpå så han seg ikke tilbake.

 

En fantastisk hyggelig kveld med trettiseks spillere, en tilskuer og som vanlig nydelig servering.