Spillekveld 1 – 14. august

      Kommentarer er skrudd av for Spillekveld 1 – 14. august

Vi endte med å sette opp fire grupper med tolv spillere. 48 spillere totalt. Dette er fantastisk moro.

Det har vært en utfordring å sette opp grupper, men turneringsutvalget ble enige om et oppsett og vi ser frem til mange jevne partier i klubben utover høsten.

I gruppe A ble det spilt fire kamper.

Dmitry mot Jan ble enveiskjøring. En unøyaktig med 12 Le3 gav Jan den eneste sjansen denne kvelden, men når ikke denne ble slått gav vår høyest ratede spiller ingen mulighet resten av kvelden. Dette er Jan sin første turnering i Konnerud på en del år. Veldig hyggelig at du tar turen.

Leon mot Steinar viser at de høyest ratede har satt standarden. Det ble også her sakte og sikkert større fordel før matt til slutt var uunngåelig.

Aidas mot Elias ble ødelagt av «1100-bukken» som Elias kalte den. En feilregning med 10. … Lxh2 kostet en offiser og Aidas spilte stødig inn til seier.

Anders mot Frode var siste parti som ble spilt i gruppen denne kvelden. Anders spilte godt i åpning og hadde visse muligheter underveis. Men fire unøyaktigheter mot en unøyaktighet og en feil fra Frode gjorde at det ble et likt sluttspill og endte med poengdeling. 93 mot 94 prosent presisjon er rett og slett godt spilt fra to gode spillere.

Med Villum – Eirik og Jon – Svein Erik som utsatte blir det kvalitetssjakk på live-brettene fra Konnerud på onsdagene fremover.

I Gruppe B var det fem kamper denne kvelden.

Marcus mot Kristian svingte godt. Kristian ble flyttet opp til B-gruppa onsdag formiddag etter forfall og svingte fra seg. Han ledet store deler av partiet, men Marcus kjempet seg tilbake i kjent stil. Så kom den avgjørende feil med 37. Dxc5 i stedet for å sette den på c3. Derfra var det ingen sjans og Kristian avsluttet med et tårn mer på brettet.

Geir mot Vidar var et godt parti fra Geir lenge. Det var nok mulig å holde remis helt til feilen i 38. Kc3. Deretter ble hvits løper fanget og Vidar kunne ta med hele poenget hjem.

John Christian mot Anders S. var et parti hvor John Chr kan være fornøyd med remis. Anders fikk muligheten etter 45. Kf2 men utnyttet ikke feilen. Et par trekk etter fikk John Chr satt bonden på det viktige h5 feltet og trekkgjentagelse reddet halvpoenget.

Andreas mot Artem var også et parti som kunne gått begge veier. Artem utnyttet ikke mulighetene som lå underveis og Andreas gikk inn i vunnet sluttspill. Dette ble ikke spilt riktig og remis var innenfor grensen. Andreas tapte dog på tid i en stiling han på ingen måte kunne tape. Et parti verd å studere for den som tror det er enkelt å spille med springere og bønder i sluttspillet.

André mot Dag var siste parti i gruppen og nok en gang lenge et jevnt parti. Denne gang var det André som gjorde de små feil som gjorde at Dag et trekk av gangen gjorde kvelden tung for vår venn med hvite brikker. Dag endte med 97 % presisjon og har nok ikke tenkt å gi fra seg mange poeng i høst.

Torben og Thorgrim er de siste spillere i gruppen.

Gruppe C ble amputert med to spilte partier.

Tore var endelig tilbake og startet offensivt mot Roger. Denne flyttet jo brikkene som vanlig litt tilfeldig og tror han kan finne opp nye lure ting i trekk fem. Heldig for han overså Tore et par fine forsvarstrekk som ville gitt meget komfortable stillinger og lang kveld for Formann.

Mats mot Øivind var det andre partiet denne kvelden.

Som Øivind sa: «Først gjorde jeg en bukk, så Mats så det er jevnt», men til slutt kunne Mats glede seg over seieren videre i pappa-permen og trene mer.

Gruppe D har to av klubbens ferske medlemmer som startet med gode seiere.

Tor Jan møtte Viktor og jobbet langt og lenge og førte partiet inn til seier.

Joachim møtte Hanna og førte partiet inn til seier etter en lang kveld.

Robert møtte Ole Petter fra Drammens og fikk endelig utnyttet fordelen og førte partiet inn til en god seier.

Partiene i C og D blir lagt inn i TS ved første anledning.

Dette ligger an til å bli en flott høst.

Link til turneringen: Resultatlister (tournamentservice.com)